CZ EN DE

Bramborové koblihy

{art_picture_name}

½ kg vařených brambor odrůdy TERKA, ½ kg polohrubé mouky, 1/8 l mléka, kostka kvasnic, 2 žloutky, 2 lžíce rumu, 1 lžíce cukru, sůl

Postup :
Do vlažného mléka dáme cukr, kvasnice a necháme vykynout. Vykynuté přidáme do nastrouhaných, vařených prochladlých brambor, přidáme mouku, 2 žloutky, rum, sůl a vymícháme hladké těsto. Podle potřeby můžeme přidat mléko. Po půl hodině těsto přemícháme a ještě necháme kynout. Potom uděláme na vále koblihy, necháme chvilku vykynout a smažíme tak, že je dáváme do rozpáleného oleje horní stranou dolů. Na usmažené můžeme dát sladkou marmeládu nebo slanou pomazánku.

Pomazánka bramborová
5 dkg vařených brambor odrůdy VENDULA jemně strouhaných, 5 dkg měkkého sýru bez příchutě, 1 lžíce majonézy, koření podle chuti nebo česnek

Chcete se na něco zeptat?

Pokud máte dotazy nebo nám pouze chcete něco sdělit, využijte kontaktní formulář.

Snadná objednávka

Zaujala Vás některá odrůda brambor z naší nabídky? Pomocí objednávkového formuláře si ji můžete snadno objednat.

Proč odrůdy od Vesa?

Šlechtitelská stanice Velhartice je specialistou na šlechtění nových odrůd a její působení sahá až do roku 1957. O firmě