CZ EN DE
Úvodní stránkaRecepty z bramborFrancouzský bramborový salát

Francouzský bramborový salát

{art_picture_name}

500g salátových brambor odrůdy KEŘKOVSKÉ ROHLÍČKY, 1 malá zelená paprika, 2 řapíky celeru, 1 malá červená cibule, sůl a pepř
Zálivka:
150ml majonézy, 2 lžičky dijonské hořčice, několik kapek tabaska

Postup:
Oškrábané brambory nakrájíme na čtvrtky a dáme vařit do osolené vody až změknou. Do salátové mísy vložíme papriku nakrájenou na tenké proužky,celer bez tuhých částí na tenké plátky a plátky cibule. Pak si připravíme zálivku smícháním majonézy s hořčicí a ochutíme tabaskem.Uvařené brambory slijeme, ochladíme je pod tekoucí vodou,necháme okapat a přidáme do salátu. Přidáme zálivku, ochutíme pepřem a všechno promícháme.

Chcete se na něco zeptat?

Pokud máte dotazy nebo nám pouze chcete něco sdělit, využijte kontaktní formulář.

Proč odrůdy od Vesa?

Šlechtitelská stanice Velhartice je specialistou na šlechtění nových odrůd a její působení sahá až do roku 1957. O firmě