CZ EN DE

Halušky z brambor

{art_picture_name}

800 g syrových oloupaných brambor odrůdy BELLA, sůl, polohrubá mouka

Postup:
Brambory najemno nastrouháme, osolíme a postupně přidáváme a vmícháváme mouku tak, aby vzniklo ne moc řídké těsto (když ho dáme na síto na halušky, nesmí samo protékat). Ve velkém hrnci přivedeme k varu osolenou vodu. Těsto dáváme po částech do sítka na halušky a vařečkou nebo lžící protlačujeme přímo do vařící vody. Od chvíle kdy voda začne znovu vařit, vaříme asi čtyři minuty. Uvařené halušky vyndáváme z vody děrovanou naběračkou nebo sítkem a necháme chvilku okapat. Takto připravené halušky můžeme podávat jako přílohu případně dále upravovat, např. jako halušky s brynzou, se zelím, nebo jinak.

Chcete se na něco zeptat?

Pokud máte dotazy nebo nám pouze chcete něco sdělit, využijte kontaktní formulář.

Snadná objednávka

Zaujala Vás některá odrůda brambor z naší nabídky? Pomocí objednávkového formuláře si ji můžete snadno objednat.

Proč odrůdy od Vesa?

Šlechtitelská stanice Velhartice je specialistou na šlechtění nových odrůd a její působení sahá až do roku 1957. O firmě