CZ EN DE

Halušky z brambor

{art_picture_name}

800 g syrových oloupaných brambor odrůdy BELLA, sůl, polohrubá mouka

Postup:
Brambory najemno nastrouháme, osolíme a postupně přidáváme a vmícháváme mouku tak, aby vzniklo ne moc řídké těsto (když ho dáme na síto na halušky, nesmí samo protékat). Ve velkém hrnci přivedeme k varu osolenou vodu. Těsto dáváme po částech do sítka na halušky a vařečkou nebo lžící protlačujeme přímo do vařící vody. Od chvíle kdy voda začne znovu vařit, vaříme asi čtyři minuty. Uvařené halušky vyndáváme z vody děrovanou naběračkou nebo sítkem a necháme chvilku okapat. Takto připravené halušky můžeme podávat jako přílohu případně dále upravovat, např. jako halušky s brynzou, se zelím, nebo jinak.

Chcete se na něco zeptat?

Pokud máte dotazy nebo nám pouze chcete něco sdělit, využijte kontaktní formulář.

Proč odrůdy od Vesa?

Šlechtitelská stanice Velhartice je specialistou na šlechtění nových odrůd a její působení sahá až do roku 1957. O firmě