CZ EN DE

Selské brambory

{art_picture_name}

1 kg lojovitých brambor (MARIANNKA, DICOLORA), 2 cibule, 1 pórek, 200 g šunky, 4 lžíce másla, 1 bobkový list, kmín, sůl, pepř, 320 g nakládaných okurek a cibulek, 4 vejce, nať petrželky

 

Brambory oloupeme, omyjeme a nastrouháme na tenké plátky. Cibuli a pórek nakrájíme na kolečka, šunku na nudličky. Na pánvi rozehřejeme máslo, vložíme na něj brambory, cibuli, pórek, šunku a bobkový list. Osolíme, opepříme a pokmínujeme. Vše opékáme za častého obracení zhruba 20 min. Poté přidáme rozpůlené okurky a cibulky. Na další pánev opatrně rozklepneme čtyři vejce, upečeme tzv. volská oka a opepříme. Opečené brambory rozdělíme na talíře, na ně posadíme volské oko a posypeme sekanou petrželkou.

Chcete se na něco zeptat?

Pokud máte dotazy nebo nám pouze chcete něco sdělit, využijte kontaktní formulář.

Proč odrůdy od Vesa?

Šlechtitelská stanice Velhartice je specialistou na šlechtění nových odrůd a její působení sahá až do roku 1957. O firmě