CZ EN DE

Selské brambory

{art_picture_name}

1 kg lojovitých brambor (MARIANNKA, DICOLORA), 2 cibule, 1 pórek, 200 g šunky, 4 lžíce másla, 1 bobkový list, kmín, sůl, pepř, 320 g nakládaných okurek a cibulek, 4 vejce, nať petrželky

 

Brambory oloupeme, omyjeme a nastrouháme na tenké plátky. Cibuli a pórek nakrájíme na kolečka, šunku na nudličky. Na pánvi rozehřejeme máslo, vložíme na něj brambory, cibuli, pórek, šunku a bobkový list. Osolíme, opepříme a pokmínujeme. Vše opékáme za častého obracení zhruba 20 min. Poté přidáme rozpůlené okurky a cibulky. Na další pánev opatrně rozklepneme čtyři vejce, upečeme tzv. volská oka a opepříme. Opečené brambory rozdělíme na talíře, na ně posadíme volské oko a posypeme sekanou petrželkou.

Chcete se na něco zeptat?

Pokud máte dotazy nebo nám pouze chcete něco sdělit, využijte kontaktní formulář.

Snadná objednávka

Zaujala Vás některá odrůda brambor z naší nabídky? Pomocí objednávkového formuláře si ji můžete snadno objednat.

Proč odrůdy od Vesa?

Šlechtitelská stanice Velhartice je specialistou na šlechtění nových odrůd a její působení sahá až do roku 1957. O firmě